Hvad er forskellen på en buskrydder og en græstrimmer?

En græstrimmer kan kun fås med trimmersnøre, mens en buskrydder også kan bruges med klinge. En græstrimmer har en buet stang, som gør den nemmere at styre. Modsat har en buskrydder en lige stang, som gør, at alt kræften fra motoren bliver overført til klingen. 

Derfor er en buskrydder meget mere kraftig end en græstrimmer. Til gengæld er en græstrimmer billigere og ofte det helt rigtige valg, hvis du skal klippe kanter og græs de steder, hvor plæneklipperen ikke kan komme ind.


Skal jeg vælge en buskkrydder eller en græstrimmer?

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en buskrydder eller en græstrimmer? Så skal du gøre dig klart, hvilke behov du har.

En græstrimmer er perfekt til at rette plænens kanter af. Og til at fjerne græs rundt om bede, buske og havetrampoliner, altså steder, hvor plæneklipperen ikke kan komme til.

En buskrydder er en større og mere potent maskine, som kan rydde solide klynger af græs og buske, noget som græstrimmeren ikke kan.

Men har du ikke behov for at rydde store områder med højt, genstridigt græs og ukrudt, så har du næppe behov for en buskrydder.

De to populære havemaskiner kan ligne hinanden til forveksling, men når de fleste små og spinkle græstrimmere bliver markedsført som værende buskryddere, gælder det om at være vågen ved.

Ellers kan du blive snydt.

Hvilken olie bruger en buskrydder?
Alle 2-takt buskryddere bruger blandingsbenzin. Dvs. at du selv skal blande olie og benzin, inden du påfylder det i benzintanken. Du kan se i manualen til den enkelte buskrydder, hvilket blandingsforhold mellem olie og benzin du skal bruge. Du skal til 2-takt motorer bruge en 2-takt olie. Til en 4-takt motor anbefaler vi SAE30 olie. Vær opmærksom på, at der kun skal fyldes meget lidt olie på en 4-takt buskrydder. Find olie til 2-takts og 4-takts maskiner.


Er der olie på buskrydderen, når jeg modtager den?

Nej, du skal selv påfylde olie, inden du starter buskrydderen første gang.

Hvor meget af buskrydderen skal samles, når jeg modtager den?

Det eneste du skal gøre, når du modtager din nye buskrydder, er at samle styret og påmontere plastiskskærmen ved trimmerhoved/klingen. Du er klar til at bruge din nye buskrydder 15 minutter efter, at du har modtaget den.


Hvilken snøretykkelse skal jeg bruge?

Det er vigtigt, at du bruger den snøretykkelse, som buskrydderen er designet til. Er snøren for tynd eller tyk, vil snøren ikke fungere optimalt. Jo trykkere en trimmesnøre buskrydderen bruger, jo kraftige bevoksning kan den klare.


Hvornår skal jeg bruge en twisted snøre?

Twisted snøre er stærkere end almindelig trimmersnøre. Du skal være opmærksom på, om buskrydderen er designet til også at kunne bruge twisted snøre. Dette kan du læse i manualen til buskrydderen.


Hvilket sikkerhedsudstyr anbefaler I, at jeg bruger?

Vi anbefaler, at du benytter dig af sikkerhedshjelm og sikkerhedsbriller, når du arbejder med en buskrydder. 

Følger der en bæresele med en buskrydder?
Ja, til alle buskryddere følger der en bæresele med, som skåner dine arme og skuldre, når du arbejder med buskrydderen. 

Er en buskrydder mere holdbar end en græstrimmer?

Ja, buskryddere er kraftigere bygget end græstrimmerne. En buskrydders konstruktion med den lige stang betyder bl.a., at kraften fra motoren føres direkte ud til den roterende klinge, hvilket slider mindre på maskinen. Samtidig er buskryddere designet til at blive brugt til krævende arbejde og i mange timer.

Samtidig holder en klinge længere end trimmersnøre. Så skal du arbejde i længere tid, kan du med fordel bruge en klinge fremfor trimmersnøre.

 

Busken.dk er en platform udviklet af Maja Møller Therkelsen og Annette Møller Therkelsen.
Vi vil give dig et nemt overblik over græstrimmere og buskryddere.
Herudover fortæller vi om de fordele og ulemper der er ved dit valg, og hvor du kan købe dem. Siden opdateres løbende, ligesom vi tager del i debatter i diverse fora og på diverse netværk.
Hvis du har nogen spørgsmål til os, så skriv endelig til os her.

©2020 by NORD Concepts ApS - CVR 35667644

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now